zondag 8 december 2013

kerst(decoratie) diy's

Hoi! Het is alweer bijna kerst. Oké het duurt nog 3 weken, maar dat is al best snel. Er zijn alweer huizen prachtig versierd met kerstlampjes, prachtige kerstbomen zie je door het raam en het enige wat nog mist is sneeuw en warme chocolademelk en dan is het echt kerst! Maar om dat kerstgevoel al een beetje in je kamer/huis te krijgen is het nu wel mooi tijd om eens te versieren terwijl je je foute kerstmuziek draait! (pas op, deze blogpost bevat heel veel foto's!)

Als eerste begin je natuurlijk met je kerstboom. Of hij nou groot of klein, nep of echt met een kerstboom in huis is het al gelijk kerst (zoals de naam kerstboom al zegt) Dus die kan en mag je niet vergeten. En als je niet zoveel plek in huis hebt (op de grond) dan maak je toch een kerstboom aan je muur net als hierboven?

Niet heel moeilijk maar heel leuk resultaat! Hoe leuk is het als je hele boom volhangt met dit soort dingen! Je kan er misschien beter 'neppe' dingetjes in doen. Je kan natuurlijk ook gewoon nepsneeuw in je kerstbal doen met een leuke kleine kerstboom. Er zijn zoveel variaties! Je kan het zelfs zo gek maken om kleine lippenstiftjes, nagellakjes, enzovoort van fimo klei erin te doen!

Een hele leuke en aardig makkelijke diy. Gewoon een potje vullen met kleine kerstdecoratie. En als je er nog sneeuw en gedestilleerd water met wat glycerine bij doet heb je je eigen snow globe! Hier legt Mascha van beautygloss je precies uit hoe je het maakt! Ik ben zelf ook van plan om dit te doen dit jaar! Maar dan moet ik er wel even tijd voor hebben om alles te kopen en te maken!

Ook is het weer tijd om kerstkaarten te versturen. En als je eindelijk eens een kerstkaart krijgt is het natuurlijk hartstikke leuk als hij een beetje origineel is zoals deze hierboven. Helemaal niet moeilijk om te maken maar toch hartstikke leuk om te krijgen. Gewoon een paar knoopjes op een lege kaart plakken en de touwtjes en merry christmas erbij tekenen/schrijven en klaar is kees! 


Als je macbarbie07 haar filmpjes kijkt ken je dit idee al. Maar ik vond het zo'n leuk idee dat het in deze blogpost moest staan! Een ring volgeplakt met donkergroene knijpers en een prachtige strik samen is deze mooie kaartenhouder! En daar kan je mooi je zelfgemaakte kaart aan hangen als je geen kaarten meer krijgt ;)

En als laatste moet je natuurlijk wel aftellen tot kerst. Dit kan met een adventkalender maar kan natuurlijk ook gewoon zo! Klik op de bron van de foto om te zien hoe je het maakt. Je kan het natuurlijk ook makkelijker houden en gewoon 2 houten blokjes met cijfers nemen en daar onder een langwerpig blokje met 'days 'till christmas' erop. 

Dat waren een paar leuke diy's voor de kerst! Voor als je in de kerstvakantie/in het weekend niks te doen hebt! Ik moet van mezelf er minstens een van maken ook al is het pas over drie jaar, ik moet er een van maken!
Liefs, Lisa.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten